Ανά περιοχή και για συγκεκριμένες ώρες η υδροδότηση του Βόλου

Με μελανά χρώματα παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε σημερινή συνέντευξή του έξω από το Δημαρχείο Βόλου, επισημαίνοντας ότι η ζημιά στο δίκτυο ύδρευσης είναι ανυπολόγιστη και ότι καθημερινά θα δίνεται νερό σε συγκεκριμένες περιοχές και για λίγες ώρες από γεωτρήσεις. Το νερό δεν θα είναι πόσιμο.

Ειδικότερα ο κ. Μπέος ανέφερε ότι ο Βόλος βιώνει κατάσταση βιβλικής καταστροφής και ότι αν «θέλουν να βρουν φταίχτες, εγώ φταίω που βρέχει τέσσερις μέρες».

Τόνισε ότι το νερό κατεβαίνει από τους χειμάρρους ορμητικά και μπήκε μαζί με λάσπη στην πόλη και κατέστρεψε υποδομές των ΔΕΚΟ. Ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που δίνουν μάχη ώστε μέχρι το βράδυ να έχει ρεύμα όλη η πόλη.

Οι πηγές που υδροδοτούν το 60% του δήμου Βόλου και βρίσκονται σε Πήλιο, Πορταριά, Μακρινίτσα, Κατηχώρι και Άλλη Μεριά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Επίσης έχουν καταστραφεί τα αντλιοστάσια. Πρόσβαση δεν υπάρχει γιατί δρόμοι κόπηκαν σε μεγάλο μήκος. «Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της καταστροφής. Θα δοθεί νερό στις 6:30 το απόγευμα στις περιοχές από Γ. Δήμου και κάτω από Άναυρο μέχρι Κραυσίδωνα. Αυτό το νερό είναι από άντληση από τέσσερις γεωτρήσεις. Δεν φτάνει. Θα δοθεί με μέτρο. Θα υπάρχει υδροδότησης για τρεις με τέσσερις ώρες και όλη τη νύχτα θα κόβεται. Όλο το δίκτυο είναι κατεστραμμένο. Έχουν κάνει μικρές παρεμβάσεις οι τεχνικοί για να δώσουμε άμεσα λίγο νερό. Και πρέπει κάποια στιγμή να σταματά η άντληση του νερού για να γεμίζουν μέσα οι δεξαμενές από τη γεώτρηση. Είναι τραγική η κατάσταση».

Επίσης νερό θα δοθεί την ίδια ώρα στη Ν. Ιωνία, από Μαιάνδρου και κάτω μεταξύ Κραυσίδωνα και Αναύρου. Στην Πορταριά και το Κατηχώρι υπάρχει υδροδότηση.

Στις άλλες περιοχές όπως Άλλη Μεριά, Άγιο Γεώργιο, Αγία Παρασκευή όλα είναι κατεστραμμένα. «Ζητάω κατανόηση. Όλο αυτό το δίκτυο για να αποκατασταθεί έστω και μερικώς χρειάζονται μέρες. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και θα δώσουμε λύσεις. Υπάρχει εδώ κλιμάκιο κυβερνητικό να δούμε πως θα αποκατασταθεί το δίκτυο και να γίνει καινούργιο».

Ανά περιοχή και για συγκεκριμένες ώρες η υδροδότηση του Βόλου

Ο Δημήτρης Κουτσιφέλης, Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΜΒ τόνισε εμφαντικά ότι το νερό που θα δοθεί δεν είναι για πόση. “Θα είναι χλωριωμένο αλλά το δίκτυο θα έχει φερτές ύλες. Κάθε μέρα θα ανακοινώνουμε ώρες υδροδότησης και περιοχές. Δεν ξέρω πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο. Ο αγωγός που φέρνει 800 κυβικά νερό στην πόλη δεν δίνει τίποτα. Ακόμη δεν έχουμε εντοπίσει τη βλάβη. Πρέπει να φτάσουμε εκεί διασχίζοντας ένα κατεστραμμένο δρόμο 12 χλμ., είναι δύσκολο”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Τόρης ευχαρίστησε του υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ. «Θα στήσουμε ένα δίκτυο από την αρχή το 2024 που θα μείνει για πολλά χρόνια. Αυτά που είχαμε είναι παμπάλαια. Η κλιματική αλλαγή προ των πυλών. Χρειαζόμαστε βοήθεια από την κυβέρνηση και χρηματοδότηση»

Ο κ. Μπέος ευχαρίστησε ιδιώτες επιχειρηματίες που έστειλαν νερό. Μοιράστηκαν είπε 15 νταλίκες νερό και έρχονται άλλες 30. Από τις 2 το μεσημέρι σήμερα, στο Δημαρχείο, Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, Αγριά, Αλυκές θα είναι 24 ώρες το 24ωρο νταλίκες με νερό και εθελοντές θα το μοιράζουν στον κόσμο.

Επιπλέον ανέφερε ότι το πρωί μαζί με πολίτες από το Παλιό Λιμεναρχείο φόρτωσαν νερά και τα μοίρασαν στους πολίτες της συνοικίας αυτής και στη Νεάπολη που ακόμη είναι πλημμυρισμένες. Επιπλέον ο στρατός στο στρατόπεδο Γεωργούλα θα ετοιμάσει 100 μερίδες φαγητού να μοιραστούν στους κατοίκους των δύο συνοικιών.


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX