Η μεγάλη ήττα της Παρί από τον Κιλιάν Εμπαπέ

Κενό γράμμα τα τελεσίγραφα του Αλ Κελαϊφί στον αρχηγό της Εθνικής Γαλλίας για την ανανέωση του συμβολαίου του

Ποτέ μην απειλείς όταν δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις την απειλή. Κανόνας της ζωής που παραβίασε ελαφρά τη καρδία ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, λόγω του πληγωμένου του εγωισμού.

«Θέλουμε να παραμείνει, το έχουμε επαναλάβει δύο ή τρεις φορές. Όμως δεν μπορεί να φύγει ελεύθερος. Πρέπει να αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα, σε δέκα μέρες, το πολύ σε δύο εβδομάδες», είναι το νέο τελεσίγραφο που έστειλε ο ισχυρός άνδρας του παριζιάνικου συλλόγου στον Κιλιάν Εμπαπέ σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και η φωνή του ακούστηκε σαν ωρυγή.

Οι Καταριανοί δεν έχουν μάθει να χάνουν. Για την ακρίβεια, πιστεύουν πως τα πετροδολάρια μπορούν να καταβάλουν κάθε ανθρώπινη αντίσταση.

Στην περίπτωση του Εμπαπέ πιάστηκαν σαν ποντικοί στη φάκα.

Ο Αλ Κελαϊφί είπε πως ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας δεν μπορεί να φύγει ελεύθερος. Κι όμως, αν ήθελε, μπορούσε να φύγει από πέρυσι, όταν είχε λήξει το συμβόλαιό του. Ο Εμπαπέ ήθελε ωστόσο να δώσει στον εαυτό του άλλη μια ευκαιρία για να οδηγήσει την Παρί στην κορυφή της Ευρώπης και να μετατραπεί σε ένα ένσαρκο τοτέμ της γαλλικής πρωτεύουσας πριν αποχωρήσει για τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ. Με συμπαίκτες τους Μέσι και Νεϊμάρ, οι πιθανότητες ήταν υπέρ του. Αλλωστε οι Καταριανοί θα τον έλουζαν με χρυσάφι, οπότε δεν θα έβγαινε χαμένος.

Σήμερα η Παρί αντιλαμβάνεται πως αυτό που θεωρούσε πέρυσι ως μια μεγάλη νίκη ήταν τελικά μια καμουφλαρισμένη δυστοπία η οποία της αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα με δραματουργικό τρόπο.

Ο Αλ Κελαϊφί προσπαθεί να πείσει πρώτα τον εαυτό του και στη συνέχεια τον υπόλοιπο κόσμο πως ήταν αυτός που κράτησε στο Παρίσι τον Εμπαπέ και αυτός που θα τον διώξει. Φευ. Ο γάλλος ποδοσφαιριστής θα φύγει μόνο όταν ο ίδιος το αποφασίσει.

Κενό γράμμα

Το τελεσίγραφο του Καταριανού είναι κενό γράμμα. Δεν μπορεί να διώξει τον παίκτη λόγω του συμβολαίου που βρίσκεται σε ισχύ και βέβαια δεν μπορεί να του ανοίξει την πόρτα της εξόδου αν ο ίδιος δεν θελήσει να φύγει.

Δεν μπορεί επίσης να τον απειλήσει με παροπλισμό γιατί αυτόματα θα μετατραπεί σε persona non grata στη Γαλλία, κι ενώ πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού στους οποίους ο Εμπαπέ θα λάβει μέρος.

Το μόνο που μπορεί να κάνει ο εγκλωβισμένος Αλ Κελαϊφί είναι να διαπραγματευτεί. Ο Εμπαπέ έχει λαμβάνειν μέχρι τον επόμενο Ιούνιο 144 εκατ. ευρώ σε μισθούς και μπόνους αφοσίωσης -τι ειρωνεία- και έχει καταστήσει σαφές πως θέλει να δει το ποσό πιστωμένο στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Η Ρεάλ μπορεί να του καλύψει το συμβόλαιο αλλά και όχι και το μπόνους των 70 εκατ. ευρώ, αν η Παρί επιμείνει στην απαίτησή της να λάβει τουλάχιστον 200 εκατ. για να αφήσει ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή.

Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι παίκτες του ιδιόμορφου πόκερ που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι με την τσόχα που έστρωσε ο Εμπαπέ όταν κοινοποίησε τις προθέσεις του.

Η απελπισία είναι πάντοτε υποταγή. Ο Αλ Κελαϊφί θα οδηγηθεί επομένως σε μια ταπεινωτική διαπραγμάτευση και το ποσό που θα αναγκαστεί να αποδεχτεί για να αφήσει ελεύθερο τον Εμπαπέ δεν θα έχει καμία σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις του.


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX