Ταραχές στη Γαλλία: Νεκρός 27χρονος από πυρά στη Μασσαλία

Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του 27χρονου το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των ταραχών στη Γαλλία - Σκοτώθηκε από βλήμα τύπου flash-ball

Νεκρός έπεσε ένας 27χρονος άνδρας στη Μασσαλία, το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ Μ. από πυρά αστυνομικού στη Ναντέρ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο 27χρονος χτυπήθηκε από θανατηφόρο βλήμα τύπου flash-ball, που χρησιμοποιείται από τις αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή δυναμικών διαδηλώσεων, στις οποίες εκδηλώνονται επεισόδια.

Η εισαγγελία ανέφερε την Τρίτη ότι ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του άτυχου άνδρα χωρίς να διευκρινίζει ούτε εάν συμμετείχε στις ταραχές ούτε ποιος ήταν ο αυτός που πυροβόλησε.

Τα όπλα με βλήματα flash-ball έχουν σχεδιαστεί για να είναι μη θανατηφόρα όπλα, που δεν διαπερνούν το δέρμα, αλλά η χρήση τους από την αστυνομία στη Γαλλία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς οι συγκεκριμένες σφαίρες έχουν οδηγήσει σε απώλεια ματιών, τραυματισμούς στο κεφάλι και άλλα σοβαρά τραύματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση σύμφωνα με την εισαγγελία η πιθανή αιτία θανάτου του 27χρονου ήταν ένα βίαιο σοκ στο στήθος από το βλήμα.

Η συνάντηση του Μακρόν με τους δημάρχους

«Είναι βιώσιμη η επιστροφή στην ηρεμία; Θα ήμουν επιφυλακτικός για τις ερχόμενες μέρες και εβδομάδες. Αλλά επιτέλους η κορύφωση της βίας που ζήσαμε τα πρώτα βράδια πέρασε», είπε ο Μακρόν σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να προειδοποιήσει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ότι το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων των ταραχών είναι υπαρκτό, κυρίως ενόψει της γαλλικής Εθνικής Εορτής της 14 Ιουλίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε να επιβληθούν πρόστιμα στους γονείς των νεαρών διαδηλωτών ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αρχές να αναστείλουν την πρόσβαση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αν κρινόταν πως απαιτείται για να αποφευχθούν περαιτέρω ταραχές.


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX