Κακοκαιρία Daniel: Έρχεται τρίτο κύμα βροχοπτώσεων

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, ενώ σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων από το απόγευμα και μετά το φαινόμενο θα αρχίσει επιτέλους να υποχωρεί. 

Λίγο μετά τις 7 το πρωί οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους καθώς πλημμύρες σημειώνονται στην περιοχή.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στον Παλαμά απομακρυνθείτε από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω εξέλιξης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή».

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι λίγο πριν η κακοκαιρία υποχωρήσει θα σημειωθούν νέες ισχυρές βροχές. Ο Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε:

«Φαίνεται ότι, όπως ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες η κακοκαιρία από το Πήλιο και από το Βόλο, εκεί και θα τελειώσει και την Πέμπτη (07.09.2023). Πάντως, και το μεσημέρι της Πέμπτης στις περιοχές του Βόλου, του Πηλίου και της ευρύτερης Μαγνησίας θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες».

Σημειώνεται πως τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, ενώ ακόμα τρεις αγνοούνται.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Λαμίας ειδοποιώντας τους για διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από Λαμία έως Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Μήνυμα 112 έλαβαν και οι κάτοικοι των Σοφάδων της Καρδίτσας και των Τρικάλων ενημερώνοντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους κτιρίων λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή. 

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε και στα Τρίκαλα. Τα ξημερώματα υπερχείλισε ο Ληθαίος ποταμός, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε άλλα ποτάμια.

Η πόλη είναι χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα.

 


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX