Στους «16» του Europa League η Γιουνάιτεντ και κάνει πρόβα τίτλου

Η ομάδα του Τεν Χαγκ απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και είναι το μέγιστο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ του Europa League, προκρίθηκε στους «16» και είναι πια το μέγα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το αγγλικό συγκρότημα επιβλήθηκε (με ανατροπή) 2-1 των Καταλανών στο «Ολντ Τράφορντ» και σε συνδυασμό με το 2-2 στο «Καμπ Νου» άφησε εκτός Ευρώπης την ομάδα του Τσάβι, που επικεντρώνεται πια στους εγχώριους στόχους με πρώτιστο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η «Μπάρτσα» προηγήθηκε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 18ο λεπτό, για να «μιλήσουν» στο δεύτερο ημίχρονο οι Βραζιλιάνοι της Γιουνάιτεντ, με τον Φρεντ να ισοφαρίζει στο 47΄ και τον Άντονι να δίνει την πρόκριση στο 73΄.

Μετά το 0-0 στο Άμστερνταμ την προηγούμενη εβδομάδα, η Ουνιόν Βερολίνου νίκησε τον ολλανδικό Αίαντα με 3-1 (20΄ πεν. Κνότσε, 44΄ Γιουράνοβιτς, 50΄ Ντοέκι – 47΄ Κούντους) και σημείωσε πανηγυρική πρόκριση.

Με δύο γκολ σε επτά λεπτά (33΄ Μπελότι, 40΄ Ντιμπάλα) η Ρόμα του Μουρίνιο ανέτρεψε το 0-1 της Αυστρίας απέναντι στη Σάλτσμπουργκ, ενώ η Γιουβέντους έκανε επίδειξη δύναμης στη Βόρεια Γαλλία επικρατώντας της Ναντ με 3-0 χάρη στην ονειρεμένη βραδιά του Άνχελ Ντι Μαρία, που έφτασε στο χατ-τρικ σκοράροντας στο 5ο, 20ό (πέναλτι) και 78ο λεπτό.

Να σημειωθεί πως στον πρώτο αγώνα, στο Τορίνο, τα «καναρίνια» είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1. Ισόπαλη με το ίδιο σκορ είχε φύγει και η Μίντιλαντ από τη Λισαβόνα, αλλά η Σπόρτινγκ της έκανε… πλάκα στη ρεβάνς συντρίβοντάς την με 4-0 (21΄ Κόατες, 50΄, 77΄ Πέδρο Γκονσάλβες, 85΄αυτ. Γκάντερμαν) στη Δανία.

Η Αϊντχόφεν δεν κατάφερε να καλύψει το 0-3 του πρώτου αγώνα στην Ανδαλουσία καθώς πέτυχε αργά τα γκολ απέναντι στη Σεβίλλη για το τελικό 2-0 (79΄ Ντε Γιονγκ, 90΄+5 Σοάρες).

Στο τέλος του αγώνα οπαδός της γηπεδούχου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκε στον Σέρβο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Ντιμίτροβιτς, ο οποίος τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε στην ασφάλεια του γηπέδου και την αστυνομία.

Απίθανα πράγματα στο Μονακό, όπου η Μπάγερ Λεβερκούζεν ισοφάρισε το σκορ της ήττας της στη Γερμανία από τους Μονεγάσκους νικώντας με τη σειρά της 3-2 (13΄ Βιρτς, 21΄ Παλάσιος, 59΄ Αντλί – 19΄ πεν. Μπεν Γεντέρ, 84΄ Εμπολό) στο «Λουί ΙΙ».

Το σκορ δεν άλλαξε στην παράταση και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου οι «ασπιρίνες» πήραν την πρόκριση με 5-3. Αποκλεισμός και για άλλη μια γαλλική ομάδα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η Ρεν, που είχε χάσει εκτός έδρας από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ εκτός έδρας με 2-1, σκόραρε με τον Εκαμπί στο 52΄ και οδήγησε τον αγώνα στην παράταση.

Ο Σάλαχ έδωσε προβάδισμα στους Γάλλους σκοράροντας στο 106΄ αλλά στο 119΄ το αυτογκόλ του Μπελοσιάν οδήγησε τη συνάντηση στα πέναλτι, με τους Ουκρανούς να παίρνουν την πρόκριση με 5-4.


© 2024 iThessalia | CREATED BY ITWORX